По какъв начин ефективно да изберем добавки от минерали и био козметика

nutrition and supplements

Яденето е най-добрият вариант ефективно да извлечете всички нужни хранителни вещества. Също така ако смятате, че хранителния режим ви е възможно напълно да изпуснете определени витамини, които може да бъдат полезни, ще е нужно да се наваксат.
Не сте уверени дали наистина вземата жизнено важните добавки витамини или различни минерали? Вашият личен лекар или диетолог може реално да ви е от полза да научите. В чести моменти е възможно да ви направят тест на кръвта, и ще проверите вашите нива на витамин D. Те вероятно може да желаят да разберат за вашите типични хранителни навици. За да знаете тази важна информация, запишете точно какво ядете и пиете за няколко дни.
На стъпка 1: Проучете от какво имате нужда
Вашите нужти от калории зависят от:
Твоята възраст
Видовете храни, които ядете
Болестите , които имате
Какви здравословни проблеми сте притежавали някога? Ако сте имали проблем с холестерола, то имате нужда от добавки за холестерол.
Като пример, докато сте поставени на висок риск от проблеми с краката, твоя лекар би могъл да предпише добавка от калций и д витанин Ако сте дама, която може спокойно да забременее съвсем скоро, за вас е важно да приемате фолиева киселина, която помага да предотвратите много видове дефекти при раждането. Ако желаете да подобрите доброто здраве на вашето сърце, то е добре да приемате омега 3.
Стъпка 2: Купувайте след проучване
Ползвайте нашите съвети, ако искате да ви помогнат да вземете разумно хранителните добавки
1-во се информирайте за всичко: Вижте как точно действа всяка добавка и нейните нежелани действия и ползи. „Твърде много българи просто вземат неща от аптеката, защото са им казали за нея от радиото или защото българите казват за добавката“, казва Г-н Уайт, регистриран диетолог от Университет в сащ. Случайно ако имате съмнения, говорете Твоя лекар. На доста хранителни добавки има написано, че правят чудеца.
Уверете се, че имате правилните отговори на именно тези 4 конкретни въпроса:
Какви са здравословните ползи?
Съществуват ли заплаха?
Каква е правилната доза, каквото трябва да вземам?
Точно колко време ще е нужно да го вземам?
Въпроси? Потърсете производителя. Те могат лесно да дадат отговор на запитванията отнасящи се за самите съставки и колко да приемат.
Стъпка 3: Говорете с Вашия личен лекар
Кажете на Твоят личен лекар какво приемате.
Възможни нежелани странични реакции: Някоя част могат да попречат на други лекарства, които вие пиете. Като пример, ако случайно вземете разредител на кръвта, не трябва да приемате страшно много К витамин, които кара нашата кръв бързо да се съсирва, казва Кели Причет, работещ в В Сащ. Ако наистина ще ви правят операция, може реално спрете приема на омега-3 точно поради риск от кръвоизлив. Твоя личен лекар е възможно реално да ви е от полза да избереш правилните дози.
Сутрин на гладно или точно след хранене се приема: Някои витамини и минарали е нужно ефективно да се усвояват с храна, а някои други преди хранене. „Не е подходящо правилно да пиете добавка желязо с прясно мляко, понеже желязото и калция не работят задено“, казва Причет.
Колко да приемам: Вашият дневен точен прием (DRI) за много добавки витамини и минерали зависиот твоята възраст и пол. Може спокойно бързо да се промени, ако сте бременна, кърмите, имате здравно състояние.
„Доста хора им се дават 10 пъти повече от DRI“, отбелязва Уайт. „ Това може да е твърде много. В действителност е хубаво да помислите приблизително колко да пиете“, а това обхваща какво приемате.
Твоите отговорности: Нужно е да се храните здравословно и да сте наясно с точно какво ще приемате. Също е правилна идея да записвате витамините, които вие поемаме и да наблюдавате за сранични ефекти.