Какво е нужно да знаем за премахването на косми с лазер

laser hair removal

Какво трябва да разберем за премахването на косми с лазер
Ненужното по-голямо окосмяване по тялото ни почти винаги е бил лош сън на жените.

Нежната половина от населението, за да бъде с наистина нежна и здрава и красива кожа, се подлага на невероятни методи, за да се отърве от косъмчетата.
Във войната с тях са позволени почти всички начини – електрически самобръсначки, маска за махане на косми, устройство за епилиране и други методи.

В древни времена нежните половинки са ползвали кремък, сок от дървета, течен карамел, мед и често смес с арсеник или гасена вар, които много често оставяли сериозни следи по кожата. В сегашни години точно тези методи са както минало, хем нещата не са се изменили кой знае колко.


Най-лекия, бърз и ефикасен метод си е електрическата самобръсначка. Недостатъците му обаче са, също като добре знаете, е в това, че още на другия ден косъмчетата поникват и след дългото му приложение те се превръщат в все по-черни, големи и нагъсто.

Стъпки на лазерната епилация:


С най-голям дълготраен резултат са методите, при които косъмчето се премахва заедно с коренчето. Маската за махане на косми и устройството за епилиране осигуряват този резултат. И 2-те процедури за съжаление са свързани с болка и ценно време.

Маската за махане на косми винаги се получава най-успешно, когато е направена от козметик в подходящо за тази цел студио. Това струва важно време и пари. В домашни условия несъмнено може спокойно да се извършва, но не всички девойки успяват да се преборят със трудната задача.
Щом се отнася до епилацията, тя се извършва вкъщи и трябва да се презаредите с търпение, повече свободно време и място, където космите съвсем спокойно да падат и след това да са почистени.

Както много ясно се вижда, всички тези варианти притежават своите собствени предимства, но и имат немалки недостатъци, а в крайна сметка космите продължават да си изникват и да изискват от нас и през няколко дена да ги премахваме.

Реалното, което би трябвало да разбирате преди да отидете на епилация с лазер е, че е необходимо космите да не са махани от корен поне 3-4 седмици преди това. Дефакто, толкова, колкото по-силен е косъмът или много по-гъсто окосмеността, толкова по-задоволителен е резултатът след няколко посещения.
И да, няма начин как тези неща да се случат с магическа пръчка точно след едно-две процедурни посещения, апаратурата още не е достигнала до това ниво.


Нужни са поне 6 посещения, за да се премахне окосмяването и крайният резултат да се бъде за дълго време.
Точно преди да започнете лазерна епилация, космите трябва да са обръснати. Нужно е да бъдете запознати с цялата процедура от страна на специалистите, които сте решили да посетите.


Ако центърът за епилация с лазер, когото сте харесали, е достатъчно коректен и надежден, то специалистите в центъра нито веднъж няма да ви заблудят, че методът е напълно без болка и ще отстрани косъмчетата на СТО% и завинаги.
За различни въпроси и отговори, които ви интересуват, се насочете към експерт дерматолог. Не се подлагайте на процедура без да знаете какво реално представлява тя и не се оставяйте да бъдете лъгани.